Andělé a démoni

26. - 28. října
Vranov nad Dyjí (alias Vatikán)


pátek

Devět kardinálů čeká před branami Vatikánu, neboť je tam pomocí mailu sezvali. Ještě netuší, že zemřel papež a jedou tudíž na konkláve zvolit nového papeže. Takže smutek nedrží a smějí se Hardyho „moderní“ pokrývce hlavy.

Míša a Hardy

Poté, co jim švýcarská garda vysvětlí, co se stalo, odeberou se ke kapli, kde se bude odehrávat volba. Před vstupem do kaple se vzájemně představí a prokáží teologické znalosti (i ti, co žádné nemají). Poté se dveře kaple zapečetí a volba může začít. Šňůru předvolebních proslovů započal jistě nejdelší a nejhorlivější přednes Laďky. Poté následovaly kampaně krátké i dlouhé, propagující tvrdě křesťanství, či jeho zrušení, lásku        a mír, řešení nevěřících useknutím hlavy... Neboť byli kardinálové rozumní a nechtěli volit víckrát, dohodli se tedy na volbě kardinála z Moravy (má maličkost).


Leňa vyplňuje volební lístek
Ačkoliv jsme se tak rychle shodli, volba byla neplatná. Nebyli totiž přítomni 4 kardinálové, kteří byli pravděpodobně (dle listu, který jsme našli) uneseni Ilumináty. Bylo tudíž potřeba před další volbou tyto kardinály najít. A jelikož v noci a beze stop se špatně hledá, rozhodli jsme se pátrání přesunout na další den a pro ukrácení večera jsme si zvolili filmovou zábavu. Rozdělili jsme se do týmů podle kontinentů a každý tým vymyslel a zahrál 5 známých filmových scének. Ačkoliv se to Čavojovi nelíbilo, vyhrála Evropa.




Aby víkendovka dostála svého názvu, byli jsme tajně rozděleni (někteří si mohli i vybrat) do 2 týmů (Andělé a Démoni). Ti se pak snažili získat body plněním úkolů nebo bonzováním protihráčů. Zároveň byl započat první úkol, plnění kelímků pískem (potají a lžičkou), který vyhrál tým Démonů. Zábava různého druhu (zvláště pak povídání mezi kardinály, kteří se již dlouho neviděli; vždyť jsou taky z celého světa) a jiné činnosti (např. spánek) pokračovaly až do sobotního rána.




sobota
První bojovkou tohoto dne bylo uvařit teplý čaj. Vyhrát tuto soutěž nebylo zdaleka jednoduché, neboť bylo potřeba vstát ze spacáku (to služba úspěšně zvládla) a buď opravit elektrickou plotýnku nebo rozdělat oheň v kamnech s jedním polínkem a dvěma třískami. Ještěže se toho ujala Markéta, která sice s elektřinou moc neumí, ale kamna zvládá na jedničku. Po výborné snídani jsme se odebrali do zámeckých zahrad vykopávat jiřiny a přenášet květiny až malé stromy do sklepů.




Ti, kdož se neschovávali ve sklepech byli v poledne už tak mokří, že přestali pracovat a šli se schovat, ostatní je rádi následovali. Po dobrém obědě, byl dobrý odpočinek. Mezitím však proběhly další 2 soutěže, které bohužel vyhráli Andělé. A protože bylo potřeba najít kardinály, snažili jsme se nahrabat co nejvíce peněz, za které jsme pak koupili informace. Bohužel jsme všechny čtyři našli mrtvé. Jednoho upálili, dalšího oběsili, jiného utopili a poslední zemřel v podzemí. Taktak náš vědec a specialista na teologii stihl objevit jisté zákonitosti a odhalit místo další vraždy. Tentokrát byl v ohrožení komorník. Jelikož jsme ho zachránili a našli těla kardinálů, mohli jsme přistoupit k volbě papeže. Předtím jsme se však šli pomodlit. Zjevil se nám Otec, Syn a Duch svatý. 

(Radim, Pavel a Pirát)

Když je komorník spatřil, uvěřil v Boha a přiznal se ke všemu, co napáchal. Žádní Ilumináti nebyli, vše byl komplot komorníka, který se takto chtěl dostat na papežský stolec. Život ukončil skokem z prvního nádvoří (budiž mu země lehká). Papež byl tedy zvolen (má maličkost). Zároveň byla ukončena  soutěž, kterou vyhráli Démoni a dorovnali tak Anděle. Čavoj se nedovoleně zapojoval i poté, co mu všechny dotazy byly zodpovězeny. Bohužel nikdo nevhodil lísteček s číslem 13, který by Čavoje nadobro vyřadil ze hry. Poslední soutěž byla přenášení barelu s vodou, která byla ukončena až v neděli ráno.

neděle
Snaha Markétky nakonec nedošla ocenění, neboť služba zákeřně přesunula barel na vyhlídku a zapříčinila tím výhru Andělů (kterých nakonec bylo podstatně více než Démonů). Na snídani bylo kromě normálního jídla podáváno tělo Kristovo. Mnozí se vyjádřili, že by možná byli věřícími, kdyby se i v kostele jako hostie podávala čokoláda.




Na prohlídce jsme se dozvěděli mnoho nového, neboť jsme měli opravdu hodně průvodců a jako vždy zvídavé dotazy. Také jsme patřičně využili vrstvy čerstvého sněhu k dekoracím našich fotografií, k týrání našich kamarádů, či prostě jen ke koulování. S úderem dvanácté jsme opustili zámek a začali odpočítávat dny k další víkendovce :)


zapsala Věrka, kardinál moravský


foto: Jirka G. a staženo od uživatele lilium z rajce.net

Mě motivovala Věrka ke komiksu. Jen tak jsem měla kreativní náladu a vytvořila jsem krátký příběh... určitě to poznáte (Ťuťanko promiň :-D ) 
Jíťa



Žádné komentáře:

Okomentovat