Sherlock Holmes

18.-20. listopadu 2011
Vranov nad Dyjí











Poslední Vranov roku 2011 se odehrál v duchu vražd, vyšetřování, spolupráce a samozřejmě zábavy. Zámek se proměnil ve Scotland Yard a před jeho branami nás čekal Sherlock Holmes spolu s Watsonem.


Sherlock Holmes před branami zámku (Pirát)


Jak jsme zjistili, v okolí se odehrávají brutální vraždy prostitutek, které páchá tajemný J.R. a Sherlock si pozval nás, nadějné mladé detektivy, abychom mu pomohli celou záhadu vyřešit. A tak jsme se hned v pátek pustili do vyšetřování a zároveň jsme měli chránit Černou Holubici, majitelku nevěstince, ze kterého byly zavražděné prostitutky.


Bordelmamá Černá Holubice vítá zákazníka (Hardy, Laďka)

Nejdříve, ale musela být prověřená naše fyzická zdatnost, tak jsme všichni museli skákat, plazit se, šplhat atd., abychom dokázali, že jsme plnohodnotným členem týmu. Pak jsme si šli v klidu odpočinout do zámku, když jsme uslyšeli děsivý výkřik. Rychle jsme všichni vyběhli ven, kde jsme na nádvoří našli zavražděnou Veselou Lucy, která měla v ruce dopis s údaji o další vraždě.




Sherlock na místě činu - zavražděná Vousatá Penny
(mrtvá Jirka, Pirát)

Lucy byla pohřbena a my jsme se vrátili zpátky do zámku, kde jsme se snažili pochmurnou náladu způsobenou brutálním vrahem v našem okolí zahnat jídlem, společenskými hrami a hrou na kytaru a pak jsme se neklidně uložili ke spánku.

Ráno začalo krásně, když nás svým zpěvem a hrou na kytaru probudil Hárdy. Následovala snídaně a výpomoc na zámku. A naoko nezábavné hrabání listí se nakonec změnilo v souboj o lano a bitvu v listí.


Košťata se dají použít takto... (Ťuťanka a Evka)


... takto ... (Ťuťanka a Evka) 


... a nebo takto. (Ťuťanka a Evka)
Pak jsme se naobědvali, chvilku odpočívali a vydali jsme se s předstihem na místo, kde mělo dojít k další vraždě. Bohužel, i když jsme tam byli dříve, J.R.(pracovně nazvaný Jack Rozparovač) přišel před námi a my našli vychladlé tělo Chlupaté Penny. Opět měla v ruce list, kde tentokrát byly uvedené tři body, mezi kterými mělo dojít k další vraždě. Museli jsme se proto vydat dolů do města a od místních obyvatel zjistit, kde se nacházejí místa Tichá louže, Čertův kámen a Pašerácká sluj.

Holky hrabaly listí... (Žanda, Barča, Maili, Laďka)
Kluci uklízeli na půdě (Jirka)


                                                   Pavel        Mireček
                                             Pirát                         Radim
                                                   Veverčák        Jirka
Zpočátku jednoduchý úkol se změnil ve čtyřhodinovou pochůzku mezi místním úředníkem Tadeášem Ctihodným, hospodským, konstáblem, jeho maminkou, květinářkou Hyacintu Měsíčkovou a jejím otcem, který se stal bezdomovcem. Jednotliví lidé nás posílali mezi sebou a zezačátku se zdálo, že nám nikdo neřekne nic, co by nám mohlo jakkoliv pomoct s případem vražd prostitutek, nebo nás aspoň navedlo k těm třem místům. Ale protože jsme byli neodbytní, tak nám postupně, samozřejmě za určité protislužby dávaly rady a informace, které jsme potřebovaly. Bohužel ale nestačilo se jen vyptávat, ale museli jsme zapojit nejen naše svaly a oběhnout hned několik míst na Vranově, ale i mozkové buňky a řešit další úkoly.


ctihodná úřední osoba (Markétka)


Nakonec jsme úspěšně odhalili skutečná místa a zjistili, že přímo v jejich středu je zámek Vranov a také, že vrahem pravděpodobně není nikdo jiný, než majitelka nevěstince Černá Holubice. Ta se rozhodla přilákat Sherlocka, protože před 20ti lety vyřešil případ s pašeráky a jejího manžela, šéfa pašeráků, kvůli tomu popravili. Jenže problém byl, že Sherlock zůstal na zámku s Černou Holubicí sám, aby ji ochránil. Rychle jsme se proto vydali zpět k zámku a doufali jsme, že nepřijdeme pozdě.


prostřílené šlapky (Markétka, Radim, Jirka, Hardy, Laďka)
Nejdříve jsme ho nemohli najít, hledali jsme téměř všude a báli se, kde narazíme na mrtvolu Sherlocka Holmese. Nakonec jsme uspěli, když jsme se vydali do sklepení, tam na nás čekala Černá Holubice obklopená svými nevěstkami a všechny byly ozbrojené. Naštěstí Watson, který se k nám přidal ve městě, pro nás také zajistil zbraně a mohla vypuknout bitva. 








Před večeří... 
(Hardy, Maili, Tom, Ťuťanka, Jirka, Evka, 
Věrka, Barča, Radim, Žanda, 
stojí Pavel a kousek Laďky)












Bojovali jsme za záchranu Sherlocka, někteří z nás hrdinně padli, ale nakonec jsme, díky obětem a odhodlání, naše protivníky pobili. Našli jsme Sherlocka za zamčenými dveřmi, ale nikde nebyl klíč. Nakonec jsme ho objevili zavěšený na háčku ve stropě, nezbývalo nám nic jiného než vytvořit třípatrovou lidskou pyramidu a pro klíč vylézt. A pak už jsme rychle běželi za Sherlockem, které byl přivázán ke zdi, obklopen hořícími svíčkami a bylo zřejmé, že kdybychom došli později, stal by se obětí strašlivého a krvavého rituálu.

Záchrana detektiva Holmese - našli jsme klíč ... (Terka sundává)


... i uvězněného Sherlocka ... (Pirát)
... kterého jsme uspěšně zachránili.
(Ťuťanka, Terka, Pavel, Evka, Barča, Žanda, Věrka, Tom,
Mireček, Pirát, Markétka, Maili)
Všichni vyčerpaní, ale spokojení jsme se vrátili do zámku a usnuli. Ale v neděli v 5 ráno nás znovu probudil Sherlock, protože došlo k další vraždě. Rychle jsme za ním vyběhli ven a děsili se toho, co budeme muset ještě dělat. Naštěstí to ale byl pouze Sherlockův způsob, jak nám poděkovat za spolupráci, rozloučit se s námi a uskutečnit starý anglický zvyk, tedy, dát si s námi čaj o páté.

na prohlídce
(Radim, Terka, Barča, Maili, Tom, v pozadí Pavel, Jirka)
průvodkyně nejzasvěcenější - kastelánka
(paní Janíčková)
Dopoledne nás ještě čekala prohlídka zámku s paní Janíčkovou a pak už jsme se rozdělili a odjeli do svých domovů. Tím skončilo velké vyšetřování, vrah byl dopaden, Sherlock zachráněn, i když mezitím zemřelo několik prostitutek a bohužel i někteří z našich detektivů. 
Ale nakonec vše dobře dopadlo a obyvatelé Vranova mohou klidně spát.


Zápis do kroniky pořídila: detektivka Mailli


Žádné komentáře:

Okomentovat